Despre calitatea continutului unei lucrari de diploma… eseuri personalizate Cautam redactori pentru redactare lucrari de licenta la comanda Moduri folositoare de a-ti petrece vacanta de vara Relatia cu parintii in facultate Vrei 10 pentru proiectul tau de licenta ? Inventar pentru camera de camin Locuri de munca pentru studenti fara experienta Student la camin sau in chirie? Temele la seminar – ultima ta problema Dai licenta la o facultate de drept? Ce cariera iti ofera studiile in administrarea afacerilor Proiecte de diploma la istorie Teme de licenta la ASE Servicii profesionale de scriere de text Ce trebuie sa stii despre plagiat Prioritatile tale in facultate Special pentru studentii care merg la doua facultati Tu ce faci de 1 Mai? Pregatirea materialelor pentru o lucrare de licenta de nota maxima Am putea oare vreodata sa privim Muntii Bucegi ca pe ceva obisnuit,comun? Succesul Arbitrajul comercial international – prezentare generala Care a fost sursa de inspira?ie în crearea produselor Performanta in organizatie Reflectii despre asistenta sociala O lacrim? are întotdeauana r?d?cini mai adânci decât un zâmbet Comunicarea interpersonala O lupta intre doua suflete Uniunea European?: aspecte democratice Razboiul Troiei, in versiune informatica De ce mi-as dori sa scriu? VALORI Problema Dirichlet Criza economica si caderea SUA mai mult “gol” decat substanta Naturopathy LEGENDA MODERN Natura este un dar oferit de Dumnezeu, insa noi, oamenii, nu il apreciem la adevarata sa valoare Prezentul Abandonul scolar in randul adolescentilor Fosta Jugoslavie – efect al influentelor politice si culturale din zona CRIZA BERLINULUI CE MANCAM CA SA FIM SANATOSI? Adevarul si minciuna Boala sarutului –Mononucleoza infectioasa Fotbalul global. O chestiune de viata si de moarte? Nu, o chestiune de bani Despre Bucovina evaluarea posturilor pentru stabilirea sistemelor motivationale TE IUBESC, DAR NU PREA! Motivation is a fundamental concept in psychology Frumosul este o nevoie de lux a omului. Analiza mecanismului de transmisie a politicii monetare TREI. De unde trei! comunicare din cadrul unei organiza?ii non-guvernamentale Sa iti pastrezi sufletul de copil, adult fiind, e aproape o necuviinta Relatia dintre performanta, specializare si competenta tema generala a guvernantei corporative APROBAREA PROIECTELOR DE BUGET Responsabilitatea sociala Industria auto Is advertising simply a superficial exercise in making people buy something they don’t actually need? Deontologia jurnalistica, realitate in teren sau himera uitata prin bancile amfiteatrelor? Drum, drumuri...

tema generala a guvernantei corporative

Articolul se incadreaza in tema generala a guvernantei corporative, cu un accent plasat pe asimetria informationala care caracterizeaza tranzactiile pe piata de capital. Aceasta caracteristica este analizata din perspectiva influentei asupra companiilor nou listate la bursa.
Lucian Arye Bebchuk este directorul Programului de Guvernanta Corporativa la Harvard Law School. In lucrarea analizata, el incearca sa demonstreze care este impactul informatiei asimetrice in cadrul general de alegere a sistemului de guvernanta de catre firmele nou listate pe piata. Reuseste sa faca acest lucru utilizand modele clasice (Jensen and Meckling – 1976), Coates (1999), Field and Karpoff (2002) etc), calculand un numar de modele econometrice pentru diversele stadii in listarea companiilor si prin incercarea de a gasi un echilibru in alegerea strategiilor de guvernanta. Rezultatele acestor cercetari isi propun sa raspunda la trei intrebari: de ce prevederile contractelor de societate (charter) nu pot fi indeajuns in oferirea de protectie optima investitorilor, de ce de regula companiile americane listate pe bursa includ in contractele lor de societate prevederi substantiale anti-preluari ostile si de ce companiile rareori restrictioneaza reglementarile mai mult decat o face legislatia din tara lor, analizand in acest sens si rolul potential benefic al unei legiferari in zona corporatista.
Lucrarea este structurata in sapte sectiuni, ce prezinta pe rand cadrul general de analiza, demonstrarea faptului ca este imposibila existenta unui echilibru in care toate companiile sa adopte un model eficient de guvernanta corporativa, analiza a doua tipuri de echilibre ineficiente induse de informarea asimetrica si sectiunea in care sunt analizatele conceptele de protectie a investitorilor si negativa corelare a fluxurilor de numerar cu beneficiile private, urmata de concluzii. 
Modelul pe care Bebchuk il propune, permite companiilor sa alega dintr-o gama diversa de aranjamente in momentul listarii. Pe langa aceste aranjamente, modelul are un impact si asupra politicilor ce fac parte din dreptul societatilor comerciale (company law), indentificand un rol potential benefic al unui set de reguli obligatorii, care ar diminua efectele informatiei asimetrice.
Pentru a sustine acest model, Bebchuk urmareste patru directii de analiza. Prima cuantifica influenta pe care informatia asimetrica o are la momentul listarii, in termenii pretului, alegerii momentului, marimii si existentei in sine a listarii. Ceea ce autorul aduce in plus cercetarilor anterioare reprezinta demonstrarea influentei informatiei asimetrice asupra deciziilor corporative de protectie a investitorilor. O a doua directie examineaza motivele pentru care aranjametele initiale nu sunt optime, acest fapt datorandu-se influentei informatiei asimetrice. Cea de-a treia directie de cercetare se bazeaza pe dezbaterea beneficiilor aduse de sub-contractarea privata ce ar imbunatati guvernanta corporativa in tari in care protectia investitorilor este precara, iar cea de-a patra directie se refera la procesul de sub-contractare in conditiile impuse de o informare asimetrica.
O atentie speciala este acordata cazurilor in care fluxurile de numerar si beneficiile private sunt pozitiv corelate, cazuri in care nu exista un echilibru in oferirea unei protectii investitorilor de catre toate companiile. Acest echilibru ar prezenta doua conditii, fie un echilibru comun (pooling equilibrium) in care companiile adopta un astfel de comportament pentru a evita perceptia ca firma are avea o valoare scazuta; fie un echilibru in care companiile cu valoare ridicata ar adopta in mod separat un astfel de comportament. In primul caz, pe masura ce diferenta de valoare dintre companii creste, creste si efectul inter-subventionarii, iar odata cu cresterea proportiei de companii cu valoare ridicata, companiile cu valoare scazuta ar avea de castigat din acest model de imitare.
Astfel, in comparatie cu alte modele in care a fost demonstrat faptul ca un nivel asimetric de informare asupra fluxurilor de numerar viitoare poate afecta diferitele elemente ale listarii publice, aceasta lucrare aduce in plus influenta asimetriei asupra alegerii unui model de guvernanta corporativa, concentrandu-se pe cazul in care fluxurile de numerar si beneficiile private sunt corelate pozitiv, cand firmele inclina sa ofere niveluri sub-optime de protectie a investitorilor.

Redactare la Comanda: lucrare de licenta lucrare licenta Lucrari de Licenta Lucrari de Dipoma Proiecte de Diploma Lucrari de Disertatie Referate Master Lucrari de Grad Lucrari Didactice Teze de Doctorat Referate Doctorat Lucrari de Cercetare ptr Doctorat Lucrari ptr Sesiuni de Comunicari Stiintifice Cursuri si Teme de Curs Lucrari de Cercetare Universitara Lucrari de Cercetare Postuniversitara Articole stiintifice ptr publicatii de specialitate Elaborare Discursuri si Comunicari Prezentari Powerpoint