Despre calitatea continutului unei lucrari de diploma… eseuri personalizate Cautam redactori pentru redactare lucrari de licenta la comanda Moduri folositoare de a-ti petrece vacanta de vara Relatia cu parintii in facultate Vrei 10 pentru proiectul tau de licenta ? Inventar pentru camera de camin Locuri de munca pentru studenti fara experienta Student la camin sau in chirie? Temele la seminar – ultima ta problema Dai licenta la o facultate de drept? Ce cariera iti ofera studiile in administrarea afacerilor Proiecte de diploma la istorie Teme de licenta la ASE Servicii profesionale de scriere de text Ce trebuie sa stii despre plagiat Prioritatile tale in facultate Special pentru studentii care merg la doua facultati Tu ce faci de 1 Mai? Pregatirea materialelor pentru o lucrare de licenta de nota maxima Am putea oare vreodata sa privim Muntii Bucegi ca pe ceva obisnuit,comun? Succesul Arbitrajul comercial international – prezentare generala Care a fost sursa de inspira?ie în crearea produselor Performanta in organizatie Reflectii despre asistenta sociala O lacrim? are întotdeauana r?d?cini mai adânci decât un zâmbet Comunicarea interpersonala O lupta intre doua suflete Uniunea European?: aspecte democratice Razboiul Troiei, in versiune informatica De ce mi-as dori sa scriu? VALORI Problema Dirichlet Criza economica si caderea SUA mai mult “gol” decat substanta Naturopathy LEGENDA MODERN Natura este un dar oferit de Dumnezeu, insa noi, oamenii, nu il apreciem la adevarata sa valoare Prezentul Abandonul scolar in randul adolescentilor Fosta Jugoslavie – efect al influentelor politice si culturale din zona CRIZA BERLINULUI CE MANCAM CA SA FIM SANATOSI? Adevarul si minciuna Boala sarutului –Mononucleoza infectioasa Fotbalul global. O chestiune de viata si de moarte? Nu, o chestiune de bani Despre Bucovina evaluarea posturilor pentru stabilirea sistemelor motivationale TE IUBESC, DAR NU PREA! Motivation is a fundamental concept in psychology Frumosul este o nevoie de lux a omului. Analiza mecanismului de transmisie a politicii monetare TREI. De unde trei! comunicare din cadrul unei organiza?ii non-guvernamentale Sa iti pastrezi sufletul de copil, adult fiind, e aproape o necuviinta Relatia dintre performanta, specializare si competenta tema generala a guvernantei corporative APROBAREA PROIECTELOR DE BUGET Responsabilitatea sociala Industria auto Is advertising simply a superficial exercise in making people buy something they don’t actually need? Deontologia jurnalistica, realitate in teren sau himera uitata prin bancile amfiteatrelor? Drum, drumuri...

Natura este un dar oferit de Dumnezeu, insa noi, oamenii, nu il apreciem la adevarata sa valoare

Natura este un dar oferit de Dumnezeu, insa noi, oamenii, nu il apreciem la adevarata sa valoare si o distrugem prin diverse actiuni daunatoare, creand conditii de viata care, credem noi ca ne-o infrumuseteaza, nerealizand ca natura este, insasi, frumusetea vietii.
De-a lungul timpului, omul a distrus multe colturi de natura prin lacomia sa de a evolua, iar unul dintre acestea este Delta Dunarii.
Delta Dunarii, un paradis natural se intinde la varsarea Dunarii in Marea Neagra, acolo unde fluviul isi incheie lunga calatorie. Secole de-a randul, suprafata Deltei s-a extins datorita malului adus de fluviu dand astfel nastere la o retea de canale, de lacuri, de insule acoperite cu stuf, de paduri tropicale, de pasuni si de dune de nisip. Delta Dunarii este un dar suprem pe care “frumoasa Dunare albastra” il face uscatului inainte de a-si contopi apele sale cu cele ale Marii Negre.
Ceea ce se intampla in acest “paradis al pasarilor” este strigator la cer, din punctul de vedere al “functionalitatii” lui, in urma interventiei umane si ar trebui tras un semnal de alarma omenirii.
Datorita urbanizarii, extinderii zonelor industriale si de agrement, poluarii solului si a apelor, vanatorii, suprapasunatului, exploatarii intensive a resurselor naturale, turismului practicat si el intr-un mod excesiv si nu numai, au afectat si modificat complet functiile acestui ecosistem.
Tot omul, realizand ca, usor, isi distruge mediul in care traieste, s-a gandit la o metoda de a reface ceea ce a distrus si a conserva biodiversitatea.
Astfel, s-au infiintat diverse institutii si s-au elaborat legi care sa protejeze natura. De exemplu Institutul National de Dezvoltare – Cercetare Delta Dunarii din judetul Tulcea studiaza amanuntit ecosistemele Deltei Dunarii si evolutia lor. Un alt exemplu este Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii care se ocupa de administrarea rezervatiei, dupa cum ii spune si numele. Ambele sunt autoritati competente de a sanctiona pe cei ce incalca prevederile legale in spatiul deltaic.
Insa aceste institutii au un obiectiv comun, in momentul de fata, si anume reconstructia ecologica a Deltei Dunarii. S-au pus in aplicare multe proiecte de reconstructie ecologica si in continuare aceasta idee este in curs de dezvoltare.
Unele dintre ecosisteme au raspuns pozitiv la renaturarea lor, dar asta nu trebuie sa constituie solutia distrugerii habitatelor.
Reconstructia ecologica ofera o sansa pentru sporirea biodiversitatii biologice in habitatele degradate, ofera metode de refacere a speciilor, comunitatilor si functiilor ecosistemelor, dar asta nu inseamna ca trebuie sa mergem pe ipoteza “distrug-reconstruiesc”, ci trebuie sa pastram ceea ce ne este lasat de la Dumnezeu in stare naturala.

Redactare la Comanda: lucrare de licenta lucrare licenta Lucrari de Licenta Lucrari de Dipoma Proiecte de Diploma Lucrari de Disertatie Referate Master Lucrari de Grad Lucrari Didactice Teze de Doctorat Referate Doctorat Lucrari de Cercetare ptr Doctorat Lucrari ptr Sesiuni de Comunicari Stiintifice Cursuri si Teme de Curs Lucrari de Cercetare Universitara Lucrari de Cercetare Postuniversitara Articole stiintifice ptr publicatii de specialitate Elaborare Discursuri si Comunicari Prezentari Powerpoint