Totul despre plagiat în scrierea disertației

Published lucrare la comanda

Plagiatul este o infracțiune gravă. După cum subliniază Plagiarism.org , mulți dintre noi folosim cuvântul „plagiat” în mod interschimbabil cu „copierea” lucrării de la altcineva sau „împrumutarea” ideilor originale ale altcuiva. Tinde doar să submineze gravitatea infracțiunii pe care o comitem prin furtul muncii altor persoane, transmițându-l ca pe propria noastră muncă și fără a credita sursa noastră pentru idee. Este un act de fraudă.

Din punct de vedere legal, toate ideile originale, scrierile și lucrările care au fost înregistrate într-un fel (cum ar fi o carte sau într-un fișier computerizat) sunt considerate proprietate intelectuală. Acestea sunt protejate conform legilor drepturilor de autor. Majoritatea țărilor de pe glob au legi pentru a-și proteja proprietatea intelectuală.

Motivele universităților văd orice formă de plagiat ca o încălcare a integrității academice din partea studenților. Ei cred că este imperativ ca comunitatea academică să fie suficient de onestă pentru a recunoaște persoanele care au creat o idee, au generat date sau au scris cuvinte care ne-au îmbunătățit cunoștințele. Atunci când elevii încearcă să transmită munca altuia ca a lor, aceasta arată nu numai că nu au reușit să stăpânească procesul de învățare, ci și că au tendința de a se angaja în practici neetice. Prin urmare, astfel de studenți sunt considerați o stigmatizare a numelui instituției și a gradului în care sunt înscriși.

Este mai ușor pentru universități să detecteze acum cazuri de plagiat, deoarece instrumentele software precum Turnitin pot compara munca unui individ cu imensa bază de date academică disponibilă online.

Spectrul plagiat de Turnitin

Turnitin, unul dintre cele mai populare instrumente de verificare a plagiatului utilizate de universități, identifică zece tipuri de plagiat în scrierea studenților:

 Clonarea lucrării altcuiva, în care elevii trimit lucrarea altei persoane cuvânt cu cuvânt ca lucrare.

 Copiați-lipiți bucăți uriașe de text dintr-o singură sursă, fără a face modificări.

 Copiați-lipiți textul dintr-o singură sursă și apoi, rescrieți câteva dintre cuvintele sale cheie și expresiile cheie în diferite cuvinte pentru a păstra esența esențială a conținutului.

 Copiați conținut din mai multe surse și apoi aranjați-le împreună pentru a crea o piesă de scris.

 Preluarea conținutului din mai multe surse, apoi parafrazarea lor pentru a le face să se potrivească.

 Împrumutarea unei porțiuni semnificative din munca efectuată de altcineva mai devreme și care nu citează sursa în mod corespunzător.

 Citarea unor surse greșite (referindu-se la surse inexistente sau furnizarea de informații inexacte despre acestea).

 Prezentarea unei lucrări în care unele porțiuni sunt citate în mod corespunzător, în timp ce unele pasaje care au fost copiate de undeva sunt folosite fără citare.

 Prezentarea unei disertații în care toate sursele sunt citate corect, dar lucrarea de cercetare conține cu greu lucrări originale.

 Prezentarea unei lucrări de cercetare cu o citare adecvată, dar cea mai mare parte a textului și a structurii sale se bazează foarte mult pe lucrarea originală.

Experții înțeleg că nu este necesar doar să recunoaștem cuvintele sau ideile altora, ci și alte forme de expresie, cum ar fi imagini, ilustrații, grafice, muzică, videoclipuri și alte forme de media.

Majoritatea cazurilor de plagiat pot fi evitate asigurându-vă că toate referințele și citatele dvs. sunt absolut corecte și că vă folosiți abilitățile academice pentru a produce o lucrare de cercetare care poate adăuga și contribui cu ceva semnificativ la corpul de cunoștințe existent în domeniul dvs. .

Plagiatul poate fi dificil, mai ales dacă aveți de-a face cu el pentru prima dată. Cel mai bun mod de a afla mai multe despre aceasta este să discutați cu lectorul sau instructorul dvs. Întrebați-i totul despre cum să vă citeze corect sursele, ce este considerat acceptabil și ce nu este acceptabil și cum să evitați plagiatul în scris. Atâta timp cât urmați sfaturile instructorului, ar trebui să reușiți să evitați orice probleme ulterior.

Creați un contur

Așa cum am discutat mai devreme, o disertație ar trebui să aibă un echilibru adecvat al informațiilor sau ideilor pe care le alegeți din literatura disponibilă pe această temă și a ideilor originale sau a studiului pe care doriți să le prezentați pe această temă. Pregătirea unei declarații de teză și crearea unei schițe despre modul în care urmează să vă prezentați argumentul vă va ajuta să definiți secțiunile în care puteți utiliza informații din alte surse și cele care vor vorbi despre lucrarea dvs. originală.

mai 10, 2021

Cum să scrieți fapte și cifre în disertație?

Published lucrare la comanda

Când prezentați un argument într-o disertație, este important să vă susțineți argumentele cu fapte și statistici. Tipul și procedura de investigație de către un student determină cantitatea reală de fapte care pot fi adăugate pentru a susține cererea pentru argument. Utilizarea faptelor și cifrelor este importantă, deoarece ajută la influențarea minții cititorului. Vă ajută să aliniați gândurile la eseul dvs. scris și vă ajută să convingeți cititorul că disertația dvs. oferă o nouă dimensiune a informațiilor pentru subiect.

Dovezile sub formă de fapte și cifre funcționează ca o consolidare a infrastructurii pe care ați construit-o sub formă de disertație. Nu se poate nega faptul că nu toate faptele și cifrele pot fi corecte. Uneori, faptele și cifrele sunt, de asemenea, deschise interpretării. Tu, ca student, ar trebui să păstrezi integritatea absolută în cercetarea faptelor în modul cel mai precis și corect posibil. Faptele și cifrele, atunci când sunt prezentate într-un mod creativ folosind mijloace vizuale, ajută cititorul să păstreze interesul pentru citirea disertației. De asemenea, simplifică scrierea disertației, ajutându-vă să subliniați ce punct doriți să faceți. Se dovedesc extrem de utile atunci când pregătiți un raport detaliat al cercetării în disertație.

Înțelegerea a ceea ce este o sursă

O sursă în termeni simpli este o colecție de fapte, ilustrații, exemple, statistici și narațiuni care ajută la susținerea unui argument în disertație. Soiurile sunt nesfârșite, faptele pot fi utilizate pentru a susține o afirmație științifică. Ar putea fi, de asemenea, aplicabil unui citat publicat de un academician care vă poate ajuta să vă susțineți argumentele pe un subiect umanist. Acestea sunt practic făcute astfel pentru a face disertația dvs. o informație adecvată din punct de vedere real.

Înțelegerea procesului de utilizare a surselor în disertație

Fiecare gen de disertație are câteva linii directoare cu privire la modul în care sursele ar trebui furnizate pentru a vă susține argumentele. Acest lucru îl ajută pe cititor să evalueze meritul academic și autenticitatea cu privire la modul în care sursa este cu adevărat viabilă pentru argument. Cu toate acestea, există încă câteva reguli de bază foarte simple care trebuie respectate:

  • Luând încrederea cititorului cu privire la modul în care sursa menționată în disertație susține afirmația.
  • Asigurându-vă că aveți o cantitate substanțială de dovezi pentru a vă susține cererea.
  • Asigurați-vă că sursele dvs. sunt corecte înainte de a le prezenta în argument.

Cel mai important, ar trebui să fiți atenți la stabilirea faptului că sursele sunt adecvate pentru a vă susține argumentul.

Diferențierea surselor în două categorii

Sursele pot fi încă bifurcate în două tipuri – Surse primare și Surse secundare. Să aprofundăm cum joacă fiecare sursă în acțiune

După cum sa discutat mai devreme, selectarea unei surse sau a unor dovezi depinde pur și simplu de ceea ce susțineți în disertație. Un exemplu adecvat ar fi acela că, dacă scrieți în mod specific pe un subiect bazat pe tehnologie, ați cita referințe din reviste științifice și nu articole vagi sau citate referitoare la acesta. Acest concept este aplicat tuturor genurilor de disertații.

Justificarea sursei plasate în disertație

Ori de câte ori puneți o sursă de dovezi pentru a vă revendica argumentul, acesta nu este satisfăcător. Trebuie să încercați să justificați sursa însăși. Motivul pentru care se face acest lucru se datorează faptului că uneori dovezile nu pot vorbi de la sine. S-ar putea ajunge, de asemenea, la citirea preluării interpretărilor diferite pentru sursa care se adaugă la un argument. Pentru a evita acest haos, cel mai bine este să folosiți limbajul pentru a vă susține revendicarea și sursa prin justificarea de ce ați folosit această sursă.

Folosirea tehnicii pentru parafrazare pentru a rezuma argumentul

Dacă ați putea face referire la exemple de disertație, veți avea o idee mai clară despre modul în care se face parafrazarea unei surse fără a schimba contextul ei real. Parafrazarea implică arta de a indica o sursă autentică în propriile cuvinte. Folosirea acestei tehnici se poate dovedi extrem de sănătoasă pentru disertație, întrucât sunteți capabil să puneți la îndoială, să examinați, să investigați și să improvizați asupra afirmației deja existente.

Utilizarea parțială a cotațiilor

Trebuie remarcat faptul că citatele sunt rareori folosite în scrierea științifică . De fapt, citatele ar trebui folosite cu ușurință în orice formă de disertație. Amintiți-vă, scrieți o disertație pentru a vă face cunoscute și auzite gândurile. Disertația dvs. nu ar trebui să fie umbrită de alte citate. S-ar putea folosi cel mai bine atunci când doriți ca sensul original al contextului să fie neschimbat.

mai 3, 2021

Facultatea de Economie

Published lucrare la comanda

În fiecare an, mii de studenți trebuie să scrie disertații în ultimele semestre pentru a-și îndeplini cerințele de absolvire. Prin urmare, există o mare probabilitate ca mulți studenți să ajungă să lucreze la un tip similar de subiecte și să folosească același material ca referință pentru a scrie disertațiile respective. Este imperativ ca un student să acorde credit tuturor resurselor pe care le folosește în materie adecvată așa cum este prescris în liniile directoare ale universității. Dar mulți studenți, din păcate, fac greșeala de a nu scrie Citațiile (sau de a le scrie incorect). Acest lucru are ca rezultat o situație în care creatorul original nu primește creditul cuvenit.

Referirea, în termeni simpli, înseamnă practica recunoașterii surselor din care culegeți informații pentru a le utiliza în disertație. Practica le permite cititorilor să fie mai conștienți de sursele documentației dvs. și pot alege să le verifice pentru a verifica autenticitatea afirmațiilor pe care le-ați făcut în disertație. Cititorii pot vedea, de asemenea, dacă faptele sau statisticile pe care le-ați folosit au fost preluate sau nu din surse credibile.

rin acest articol, am încercat să subliniem importanța utilizării surselor corecte și menționarea acestora în secțiunea Citații. Alegerea referințelor potrivite vă poate ajuta să construiți un document de disertație mai bun și, de asemenea, vă poate ajuta să finalizați disertația devreme. Acționează ca un scut pentru orice acuzație că conținutul dvs. este plagiat. Iată câteva dintre modalitățile prin care referințele corecte vă servesc la finalizarea disertației cu mult înainte de termenul limită:

Proveniența este extrem de importantă pentru verificarea faptelor

Sursele legitime sunt un punct important în timpul redactării unei disertații. Oferă credibilitate la ceea ce afirmați în disertație. Un student ar trebui să verifice legitimitatea sursei făcând o cercetare amănunțită a cererii. Acest lucru vă va ajuta să reduceți redactarea disertației. Rezultatul rezultat este că economisiți timp pentru care sunteți atât de apăsat.

Alegerea stilului de referință corect

În principiu, există două tipuri de stil de referință: Data-autor și Titlul-autor. Trebuie să fiți sigur că alegeți unul dintre aceste stiluri în ordinea preferințelor pentru a vedea care stil se potrivește cel mai bine cu scrierea dvs. De exemplu, referința la data autorului este foarte recomandată de Facultatea de Economie pentru citarea lucrărilor lor de cercetare ale studenților referitoare la economie.

Disertația implică arta elocvenței. Pentru a vă îmbunătăți abilitățile de scriere, trebuie să alegeți referințe bune care să prezinte argumentele lor cu finețea unui maestru. Parcurgeți cu atenție astfel de surse existente. Ele vă vor ajuta să surprindeți esența a ceea ce trebuie să spuneți într-un mod precis. Vă va oferi o idee despre cum vă puteți forma argumentele personale pentru a face disertația mai prezentabilă. Morala este, cu cât ești mai concis, cu atât economisești mai mult timp în refacerea proiectului.

aprilie 26, 2021

Mituri despre licenta sau disertatie

Published lucrare la comanda

În calitate de student care încearcă să scrie prima dvs licenta sau disertație, poate fi destul de intimidant să alegeți un subiect ideal pe care doriți să vă bazați cercetările și argumentele. Uneori, primiți o mulțime de subiecte de disertație din care să alegeți, ceea ce servește doar pentru a face sarcina și mai confuză pentru dvs. Te simți pierdut în timp ce încerci și formulezi întrebări și subiecte de cercetare.

Ei bine, nu ești singur. Mulți studenți din trecut s-au împiedicat de acest pas primar de recunoaștere a subiectului potrivit pentru a-și scrie disertațiile și s-au încurcat în provocările cercetării celui pe care îl aleg.

Mulți dintre ei au fost înșelați de miturile populare despre cum să alegeți subiectul perfect pentru disertație . Aici, vom încerca să disipăm unele dintre aceste mituri, astfel încât să vă puteți depăși temerile și să finalizați lucrarea de disertație cu încredere.

Mitul 1: Subiectul dvs. de cercetare ar trebui să fie unic, care uimeste comitetul de aprobare
Fapt
Amintiți-vă un lucru, primul și obiectivul principal este să vă finalizați absolvirea și să obțineți o diplomă. Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la schimbarea percepției lumii asupra subiectului dvs. Asigurați-vă că lucrați bine în limitele instrucțiunilor stabilite de universitate. Orice lucru de mai sus ar trebui să necesite o deliberare atentă din partea dvs., precum și o discuție detaliată cu profesorul dumneavoastră. Asigurați-vă că alegeți un subiect cu care vă puteți raporta. De asemenea, ar trebui să fiți încrezător că veți putea să-l finalizați în timp și vă va ajuta să obțineți diploma de absolvire.
Mitul 2 : Membrii comitetului examinează subiectul disertației și argumentele sale conexe în cel mai strict mod posibil
Fapt
Iată un mic secret. Cu excepția președintelui comisiei, care trece prin subiect cu atenție, restul membrilor doar parcurg subiectele. La urma urmei, ei nu au o singură disertație de investigat și sunt presați pentru timp. Ceea ce caută comisia nu este perfecțiunea care vine în legătură cu subiectul, ci cât de atent ați respectat procedura de scriere, ați respectat șablonul de stil de scriere pe care vi s-a sugerat să îl utilizați și dacă argumentele dvs. dețin fapte substanțiale? .

Subiecte de disertație pentru managementul resurselor umane

Mitul 3: Subiectul disertației pe care îl trimit Comitetului pentru aprobare trebuie să conțină informații cuprinzătoare
Fapt
Scrierea unei disertații este o artă care constă în modalități de a vă justifica punctul de vedere al alegerii subiectului. Deci, trebuie să luați un argument puternic din subiect și să îl faceți un punct centrifugal al propunerii de disertație în care vă prezentați subiectul. A fi bine pregătit cu fapte va convinge comitetul de aprobare să ajungă la o concluzie comună cu privire la propunerea dvs. de subiect. Da, drumul pentru a obține steagul verde este greu, dar cu o anumită determinare, puteți obține aprobarea subiectului disertației.

Mitul 4: Proiectul subiectului disertației ar trebui să fie precis și fără cusur
Fapt
Nu există un lucru atât de precis și de impecabil atunci când vine vorba de scrierea unui subiect de disertație. Mai degrabă, este o evoluție. Subiectul dvs. continuă să se îmbunătățească prin actualizarea argumentelor pe măsură ce obțineți informații mai bune. Cea mai bună parte a trimiterii unui proiect de disertație este că sunteți invitat să relucrați din nou asupra punctelor sugerate de comitet. Deci, nu trebuie să fie necesar ca subiectul să fie aprobat la prima încercare.

Mitul 5: Odată ce am selectat subiectul disertației, va trebui să-l realizez singur
Fapt
Disertațiile pot fi mai ușor de finalizat atunci când luați asistență din surse externe. Începeți să vorbiți cu oameni care au finalizat deja disertațiile. Vorbiți cu mentorul sau ghidul dvs. pentru informații detaliate. Dacă este posibil, solicitați ajutor pentru a scrie o parte a disertației. Este în regulă să o faci. Mulți studenți trebuie să caute asistență din partea serviciilor de scriere a disertației. Experții din astfel de servicii se pot dovedi extrem de benefici în finalizarea disertației dumneavoastră. Pe scurt, cu cât consultați și colaborați mai mult cu alte surse, cu atât ajungeți mai repede la scopul finalizării disertației.

Mitul 6: Membrii comitetului știu totul despre subiect și sunt adevărații experți
Fapt
Într-un fel este adevărat, dar nu este un fapt complet. Nu se poate poseda toate cunoștințele despre un subiect. Membrii comitetului nu diferă. Este important să înțelegeți că ar trebui să dețineți controlul asupra muncii dvs. și să nu le lăsați să profite de acel avantaj. De fapt, aveți un avantaj, deoarece ați lucrat la proiect încă de la înființarea sa. Acest lucru face ca punctele dvs. să fie mai valide și mai justificate. Sarcina comitetului este de a vă judeca jucând rolul avocatului diavolului. Aceasta nu înseamnă că posedă toate cunoștințele. S-ar putea să aibă expertiza pentru a examina disertația, dar la final, depinde de dvs. să vă justificați poziția cu privire la argumentele prezentate.

Mitul 7: Tema unei disertații care trebuie selectată ar trebui să fie un original
Fapt
Fiecare disertație care a fost scrisă este de obicei repetarea a ceea ce a fost publicat anterior. Asta nu înseamnă că cercetarea este plagiată. Un student trebuie să înțeleagă că un subiect poate continua să evolueze. Noi contribuții pot fi contribuite prin referirea la exemple de disertație din trecut. Comitetul de aprobare nu caută studenți care să le ofere un subiect unic în care nimeni nu a mai lucrat anterior. Preferă să investigheze subiectele existente de care sunt conștiente și doresc să cunoască o nouă dimensiune pe care ați adăugat-o pentru a îmbunătăți subiectul existent. Motivul ulterior al experților este de a vă încuraja să vă perfecționați abilitățile de cercetare. Acestea se vor dovedi benefice pentru cariera ta de cercetare mai târziu în viață.

Tu, ca student, ar trebui să înțelegi că tema disertației ar trebui să fie fezabilă, nouă, interesantă, impactantă, replicabilă, etică, relevantă, gestionabilă, adecvată și publicabilă. Toate acestea pot fi realizate într-un mod sistematic și științific. Inspectați subiectul și vedeți dacă majoritatea acestor parametri se potrivesc cu acesta. Dacă da, ești bine să mergi și să începi să lucrezi la acest subiect. Sper că am reușit să disipăm zvonurile despre cât de dificil este să selectăm un subiect de disertație.

În cazul în care considerați că este dificil să selectați un singur subiect din diferitele subiecte de disertație sugerate, ați putea consulta un expert bun în dizertație online . Experții subiectului vă pot ajuta nu numai în selectarea subiectului, ci și în realizarea obiectivelor dvs., scriind disertația. Puteți verifica mai întâi calitatea serviciilor lor citind recenziile studenților despre ele și examinând diversele mostre de disertație pe care le-au postat pe site-urile lor web. Acest lucru vă va oferi o idee despre cui îi poate fi atribuită sarcina și dacă persoana respectivă vă poate ghida corect sau nu.

aprilie 19, 2021