Abilități de scriere / redactare esențiale obligatorii

Profesorii nu atribuie eseuri pentru că sunt sadici. Scrierea de eseuri necesită multe abilități de care veți avea nevoie pentru a construi o carieră de succes. Planificarea cercetării, scrierea formală și chiar gestionarea timpului se numără printre abilitățile necesare pentru a obține o notă bună la un eseu. Cu toate acestea, majoritatea studenților sunt lipsiți de idei despre zece abilități esențiale pe care ar trebui să le posede fiecare excelent eseist. Astăzi le vom împărtăși cu dvs. pentru a vă oferi un avantaj față de colegii dvs. de clasă și pentru a obține atât de mult nevoie de As.

Citire critica

În timp ce citirea cărților vă poate lărgi vocabularul și vă poate îmbunătăți abilitățile generale de scriere, citirea eseurilor vă va oferi informații și trucuri utile pe care le puteți modela în lucrările dvs.

u citi eseuri precum ficțiunea. Fii critic. Intreaba-te pe tine insuti:

  • Ce-ți place la piesă?
  • Ce părți ți-au dat probleme?
  • Care argumente au fost cele mai convingătoare și de ce?
  • Pare argumentul echilibrat sau părtinitor?

Cu cât puneți mai multe întrebări în timp ce citiți, cu atât veți obține o mai bună înțelegere a celor mai convingătoare tehnici de redactare a eseului.

Idei de eseuri de brainstorming

Cu mult înainte de a începe să scrieți un eseu, trebuie să vă gândiți la o idee bună. Folosiți brainstorming-ul pentru a intra în starea de spirit creativă atunci când creierul dvs. nu vrea să coopereze. Luați o bucată de hârtie și scrieți-vă promptul, subiectul sau subiectul. Acum lasă-ți mintea să cutreiere. Menținându-vă concentrarea în prim planul minții, scrieți cuvintele pe care le asociați cu aceasta.

Dacă trebuie să scrieți un eseu de mediu, mintea dvs. s-ar putea să rătăcească de la topirea calotelor de gheață la urși polari la Coca-Cola la sticle de plastic la reciclare la gestionarea deșeurilor, la biocombustibil la agricultură și așa mai departe.

Nu vă faceți griji dacă scrieți propoziții complete. Notează doar idei și concepte. Apoi le puteți grupa și găsi un nume pentru fiecare grup. Aceste etichete vor servi drept puncte de interes în eseu. Puteți arunca unele dintre ele și compune mai multe. Nu vă limitați imaginația, nu cunoașteți niciodată comorile ascunse înăuntru.

Prezentarea ascensorului

„Elevator Pitch” este o tehnică de marketing de succes care necesită să vă gândiți la cele mai eficiente modalități de a face un caz convingător. Imaginați-vă într-un lift cu instructorul dvs. Trebuie să vă prezentați ideea sau argumentul eseului în timpul necesar pentru a ajunge la un anumit etaj. Obiectivul dvs. este de a face subiectul ușor de înțeles, captivant și convingător folosind numărul minim de cuvinte. După acest exercițiu aparent simplu, veți înțelege mai bine ce mesaj doriți să transmită lucrarea dvs.

Planificare și conturare

Crearea unui schiță este cea mai puțin preferată parte a eseului pentru mulți studenți. Cu toate acestea, planificarea lucrării nu trebuie să fie un proces obositor nesfârșit. Iată cum o puteți face în câteva minute.

  • Deschideți un fișier text și tastați o listă de idei pe care doriți să le explorați.
  • Trageți și fixați-le până când secvența are sens.
  • Adăugați o introducere și o concluzie pentru a rotunji hârtia.
  • Introduceți textul eseului direct în planul pe care l-ați creat.

Și dacă sunteți un gânditor vizual, încercați cartografierea minții. Este un mod ușor și distractiv de a structura informațiile. Lăsați afirmația tezei dvs. să fie centrul hărții mintale. Completați-l cu afirmațiile, argumentele și dovezile dvs., conectându-le în consecință.

Extinderea vocabularului

Un vocabular extins vă va permite să comunicați clar mesajul dvs., fără a vă face scrisul prea complicat și lung. Căutați cuvinte necunoscute în dicționar în timp ce citiți cărți și abonați-vă la câteva e-mailuri „cuvântul zilei”. Adăugați cuvinte noi la vocabularul dvs., fie scris de mână, fie unul electronic. Notați definiția cuvântului și un exemplu de utilizare a acestuia. Împărțiți vocabularul în secțiuni după subiect sau temă. Veți putea localiza rapid cuvintele necesare și le puteți folosi într-un context adecvat.

Tratarea verbelor frazale

Toată lumea știe că lăsarea prepozițiilor la sfârșitul propoziției nu este corectă. Cu toate acestea, constructele dureroase pe care le folosesc studenții sunt adesea demne. Desigur, dacă prepoziția atârnătoare este un citat direct, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la pierderea punctelor din nota. Dar dacă este scrisul dvs., rezolvarea acestei probleme este puțin dificilă. Trebuie să înlocuiți verbul frazal cu un sinonim care nu necesită prepoziție.

ianuarie 9, 2021