CAUȚI LUCRAREA DE LICENTA PERFECTĂ ?

Probabil sunt destui cei care consideră un pic exagerată exprimarea „lucrarea de licenta perfectă” regăsită în titlul prezentului articol.

Și totuși ce condiții ar trebui să îndeplinească o lucrare de licență, o lucrare de doctorat, o disertație master (etc) pentru a putea fi considerată de către absolventul (și mai ales de către cadrele didactice examinatoare) care se prezintă cu aceasta în fața comisiei de evaluare în vederea susținerii examenului final ?

Mulți sunt specialiștii din cadrul mediului academic românesc care pun un accent deosebit, când vine vorba de o lucrare de diplomă, de conținutul acesteia, conținut ce trebuie :

  • Să se încadreze într-un anumit tipar
  • Să respecte anumite cerințe
  • Să reflecte totalitatea cunoștiințelor dobândite de către autorul acesteia, în domeniul de referință ales

În ultima perioadă, în multe dintre centrele universitare din România a început să se pună un accent deosebit și pe modul de citare al surselor bibliografice, acesta fiind diferit, în funcție de universitate / facultate, dar și de cadrul didactic îndrumător.

Și dacă tot am ajuns la sursele bibliografice ce trebuie să fie incluse într-o lucrare de diplomă (indiferent de tipul acesteia) merită menționată și bibliografia printre caracteristicile ce stau la baza realizării unei lucrări de licenta – diplomă perfectă.

Există situații (respectiv tipuri de lucrări de licenta) în care cadrul didactic îndrumător îl lasă pe absolvent să aleagă el tema și cuprinsul lucrării de diplomă, numărul de capitole al acesteia, dar mai ales bibliografia ce urmează să fie consultată, caz în care lucrurile sunt mult mai simple.

Dar deseori absolventului i se impune atât tema lucrării de diplomă, cuprinsul, numărul capitolelor, dar și bibliografia, bibliografie ce de multe ori este una destul de stufoasă și destul de dificil de identificat / consultat.

Cum reușești în această ultimă situație să te prezinți în fața comisiei de evaluare cu o lucrare de licenta cât mai bună ?

Cu ajutorul specialiștilor în arta redactării lucrărilor de diplomă la comandă – www.redactarelacomandă.ro !

martie 29, 2019