Cum să scrieți fapte și cifre în disertație?

Când prezentați un argument într-o disertație, este important să vă susțineți argumentele cu fapte și statistici. Tipul și procedura de investigație de către un student determină cantitatea reală de fapte care pot fi adăugate pentru a susține cererea pentru argument. Utilizarea faptelor și cifrelor este importantă, deoarece ajută la influențarea minții cititorului. Vă ajută să aliniați gândurile la eseul dvs. scris și vă ajută să convingeți cititorul că disertația dvs. oferă o nouă dimensiune a informațiilor pentru subiect.

Dovezile sub formă de fapte și cifre funcționează ca o consolidare a infrastructurii pe care ați construit-o sub formă de disertație. Nu se poate nega faptul că nu toate faptele și cifrele pot fi corecte. Uneori, faptele și cifrele sunt, de asemenea, deschise interpretării. Tu, ca student, ar trebui să păstrezi integritatea absolută în cercetarea faptelor în modul cel mai precis și corect posibil. Faptele și cifrele, atunci când sunt prezentate într-un mod creativ folosind mijloace vizuale, ajută cititorul să păstreze interesul pentru citirea disertației. De asemenea, simplifică scrierea disertației, ajutându-vă să subliniați ce punct doriți să faceți. Se dovedesc extrem de utile atunci când pregătiți un raport detaliat al cercetării în disertație.

Înțelegerea a ceea ce este o sursă

O sursă în termeni simpli este o colecție de fapte, ilustrații, exemple, statistici și narațiuni care ajută la susținerea unui argument în disertație. Soiurile sunt nesfârșite, faptele pot fi utilizate pentru a susține o afirmație științifică. Ar putea fi, de asemenea, aplicabil unui citat publicat de un academician care vă poate ajuta să vă susțineți argumentele pe un subiect umanist. Acestea sunt practic făcute astfel pentru a face disertația dvs. o informație adecvată din punct de vedere real.

Înțelegerea procesului de utilizare a surselor în disertație

Fiecare gen de disertație are câteva linii directoare cu privire la modul în care sursele ar trebui furnizate pentru a vă susține argumentele. Acest lucru îl ajută pe cititor să evalueze meritul academic și autenticitatea cu privire la modul în care sursa este cu adevărat viabilă pentru argument. Cu toate acestea, există încă câteva reguli de bază foarte simple care trebuie respectate:

  • Luând încrederea cititorului cu privire la modul în care sursa menționată în disertație susține afirmația.
  • Asigurându-vă că aveți o cantitate substanțială de dovezi pentru a vă susține cererea.
  • Asigurați-vă că sursele dvs. sunt corecte înainte de a le prezenta în argument.

Cel mai important, ar trebui să fiți atenți la stabilirea faptului că sursele sunt adecvate pentru a vă susține argumentul.

Diferențierea surselor în două categorii

Sursele pot fi încă bifurcate în două tipuri – Surse primare și Surse secundare. Să aprofundăm cum joacă fiecare sursă în acțiune

După cum sa discutat mai devreme, selectarea unei surse sau a unor dovezi depinde pur și simplu de ceea ce susțineți în disertație. Un exemplu adecvat ar fi acela că, dacă scrieți în mod specific pe un subiect bazat pe tehnologie, ați cita referințe din reviste științifice și nu articole vagi sau citate referitoare la acesta. Acest concept este aplicat tuturor genurilor de disertații.

Justificarea sursei plasate în disertație

Ori de câte ori puneți o sursă de dovezi pentru a vă revendica argumentul, acesta nu este satisfăcător. Trebuie să încercați să justificați sursa însăși. Motivul pentru care se face acest lucru se datorează faptului că uneori dovezile nu pot vorbi de la sine. S-ar putea ajunge, de asemenea, la citirea preluării interpretărilor diferite pentru sursa care se adaugă la un argument. Pentru a evita acest haos, cel mai bine este să folosiți limbajul pentru a vă susține revendicarea și sursa prin justificarea de ce ați folosit această sursă.

Folosirea tehnicii pentru parafrazare pentru a rezuma argumentul

Dacă ați putea face referire la exemple de disertație, veți avea o idee mai clară despre modul în care se face parafrazarea unei surse fără a schimba contextul ei real. Parafrazarea implică arta de a indica o sursă autentică în propriile cuvinte. Folosirea acestei tehnici se poate dovedi extrem de sănătoasă pentru disertație, întrucât sunteți capabil să puneți la îndoială, să examinați, să investigați și să improvizați asupra afirmației deja existente.

Utilizarea parțială a cotațiilor

Trebuie remarcat faptul că citatele sunt rareori folosite în scrierea științifică . De fapt, citatele ar trebui folosite cu ușurință în orice formă de disertație. Amintiți-vă, scrieți o disertație pentru a vă face cunoscute și auzite gândurile. Disertația dvs. nu ar trebui să fie umbrită de alte citate. S-ar putea folosi cel mai bine atunci când doriți ca sensul original al contextului să fie neschimbat.

mai 3, 2021