Cum se scrie o ipoteză?

În termeni generali, o ipoteză este o explicație sau o presupunere propusă pentru ceva realizat pe baza unor cercetări limitate, pentru a continua pentru o investigație ulterioară. Acesta servește drept punct de plecare. Definițiile unei ipoteze se modifică odată cu schimbarea câmpului, dar ideea principală sau de bază este conținută în definiția de mai sus. În viața noastră de zi cu zi, facem multă ipoteză, de exemplu, atunci când privim o persoană, creăm o anumită imagine a acelei persoane că ar putea fi amabilă sau ceva despre caracterul și valorile sale, dar aceasta este doar predicția noastră, ar putea fi greșit sau corect. Deci, atunci când vorbești cu această persoană, începi să ții cont de ce ai gândit imediat după ce ai văzut-o. Acest lucru poate fi spus ca o ipoteză. Începi cu această gândire și ulterior o testezi dacă Ipoteza ta este corectă sau greșită.

În timp ce scrieți o ipoteză, trebuie să țineți cont de ceva, dar, în general, este un proces simplu și îl puteți obține destul de ușor. Rețineți că Ipoteza nu este doar o simplă presupunere, ci este o presupunere calculată. Trebuie să calibrați câteva lucruri aici și colo în mintea dvs. și apoi să faceți o presupunere care înseamnă pur și simplu că aveți în vedere elementele de bază și lucrurile simple despre subiect și apoi să vă scrieți Ipoteza. De asemenea, puteți face câteva cercetări de bază despre subiectul dvs. înainte de a vă scrie Ipoteza. După ce ați scris ipoteza, puteți efectua experimente și cercetări intense pe acest subiect pentru a vă dovedi / respinge ipoteza

Identificați întâi întrebarea

În primul rând, vi se cere să căutați întrebarea care vă interesează, întrebarea al cărei răspuns îl căutați. Ipoteza dvs. se va baza pe această întrebare, deci identificați mai întâi întrebarea și apoi mergeți mai departe. De exemplu, în cazul de mai sus, în care privești o persoană, identifică acel lucru în care te interesează – Pentru a găsi ce este natura sau orice altă abilitate specială.

Faceți o cercetare de fundal

Odată ce ați identificat o întrebare, trebuie să faceți un pic de cercetare înainte de a vă ghici educația. Fără cercetare, va fi doar o lovitură în aer, așa că faceți o cercetare de fundal adecvată înainte de a vă scrie Ipoteza.

Scrie-ți Ipoteza

După ce ați identificat problema de interes și ați făcut cercetări de fond, puteți scrie ipoteza. În general, Ipoteza este răspunsul la întrebarea de interes pe care ați identificat-o în primul pas. Deci, elementul de bază este că, după ce faci cercetări, faci o presupunere calculată despre răspunsul la întrebare și aceasta va fi Ipoteza ta.

Acum există câteva lucruri pe care trebuie să le țineți cont în timp ce vă scrieți ipoteza. Aceste lucruri vor fi diferența cheie între o ipoteză bună și una proastă.

martie 15, 2021