LUCRARI DE LICENTA (DISERTATII MASTER, TEZE DOCTORAT) – STRUCTURA CAPITOLELOR

Indiferent de natura facultatii ale caror cursuri le-ai urmat, indiferent de specializare ori de forma de invatamant aleasa, la finalul semestrelor de studii se impune si predarea si sustinerea unei lucrari de diploma, sustinere ce se va realiza in fata unei comisii de absolvire, intrunita pe criterii bine determinate.

Lasand la o parte tema lucrarii de diploma (lucrare de licenta / lucrare de doctorat / lucrare de master), tema care iti poate fi impusa de catre cadrul didactic coordonator sau care poate ramane la latitudinea ta, pentru obtinerea unui rezultat cat mai bun stii deja ca importanta cea mai mare se acorda continutului. Continut care trebuie sa fie 100 % original, cat mai complex si care sa cuprinda totalitatea informatiilor considerate de impact pentru tema lucrarii de licenta impusa ori aleasa.

In ceea ce priveste numarul de pagini al unei lucrari de licenta, acesta poate fi unul variabil, numarul paginilor unei lucrari de licenta fiind considerabil mai redus comparativ cu numarul paginilor unei disertatii master sau a unei teze de doctorat.

Acelasi lucru se poate spune si despre numarul capitolelor, cuprinsul unei lucrari de doctorat sau al unei lucrari de master fiind considerabil mai substantial decat cel al unei lucrari de licenta.

In ceea ce priveste continutul capitolelor, acesta trebuie sa includa toate informatiile considerate de interes maxim pentru dezvoltarea temei aferente respectivei lucrari de licenta. Mai mult, fiecare capitol trebuie sa includa o scurta introducere, in cadrul careia autorul lucrarii de diploma ( lucrare de licenta / teza doctorat / disertatie master ) trebuie sa precizeze obiectivul urmarit, dar si modul de structurare si locul ocupat de acesta in cadrul continutului general.

Pe langa obiectivul capitolului, ce trebuie sa fie cat mai clar precizat, autorul unei lucrari de licenta trebuie sa tina cont si de structura acestuia, dar si de titlul ales, care trebuie sa fie unul de impact pentru comisia de evaluare.

iunie 9, 2019