Lucruri cheie de luat în considerare atunci când scrieți o disertație

Așadar, ați intrat în colegiu și urmați o diplomă sau o diplomă universitară. A face acest pas către învățământul superior îți va crește și povara muncii. În următorii ani, vi se va cere să susțineți mai multe prezentări, să scrieți numeroase sarcini și, în cele din urmă, să completați disertația înainte de a obține diploma sau diploma. Lucrarea finală de disertație este adesea destul de plictisitoare pentru studenți și o lasă pentru ultima dată. Amintiți-vă, vă îndreptați către un viitor înfloritor cu masteratele și doctoratele, astfel încât lucrarea de disertație trebuie să fie strălucitoare. Ce este o disertație?

O disertație este un fel de teză pe un subiect specializat relevant pentru domeniul dvs. de studiu. În general, scrieți o disertație ca parte a lucrării academice finale pe baza căreia sunteți calificat și, în cele din urmă, obțineți diploma. Este nevoie de o cercetare exhaustivă, un mentorat excelent și o analiză continuă pentru a finaliza lucrarea de disertație.

Acest articol este un ghid pentru începători înainte de a vă scufunda în această teză. Am colaborat pentru dvs. elementele de bază de luat în considerare atunci când scriem o disertație cu adevărat importantă. Să discutăm aceste puncte în detaliu pentru a vă lumina mintea.

Alegeți subiectul potrivit
Primul pas, pentru început, este alegerea subiectului corect pentru disertație. Tema de disertație pe care o alegeți trebuie să aibă relevanță pentru subiectele academice. Pur și simplu nu puteți scrie pe nimic, deoarece este o lucrare de prestigiu. Înainte de a selecta subiectul potrivit, trebuie să:

Fii entuziasmat de subiect.
Bucurați-vă de lucrul la acest subiect
Fii gata să lucrezi din greu
Aveți cunoștințe despre subiectul dvs.
Cunoașteți-vă bine publicul către cine este direcționat munca dvs. și cine va fi cititorul dvs.?

Cercetare
O cercetare aprofundată și eficientă este coloana vertebrală a lucrării de disertație. Nu vă puteți permite să pierdeți timp și energie din resurse irelevante. Citiți aceste sfaturi valoroase pentru a planifica o cercetare substanțială.

Configurați un calendar de cercetare
Nu vei continua să cercetezi din când în când. Deci, donați un anumit interval de timp pentru cercetarea dvs., după care sunteți gata cu resursele necesare pentru a continua.

Diversificați-vă căutarea
Căutați informații în locurile potrivite. Google are toate răspunsurile, dar nu trebuie să aveți încredere orbește în fapte și cifre. Verificați încrucișat datele pentru a verifica autenticitatea acestora. Google Scholar este un motor de căutare de încredere pentru a găsi resurse academice de încredere. Biblioteca dvs. de colegiu sau oraș ar putea fi cel mai bun loc pentru a vă îmbogăți cercetarea. Ridicați câțiva scriitori cunoscuți ai subiectului dvs. și citiți-le conținutul. Cărțile sunt cele mai bune prietene ale tale pentru totdeauna!

Organizați-vă cercetarea
Păstrați note în fiecare etapă a cercetării dvs. pentru a evita orice hassle și haos în viitor. Utilizați-vă smartphone-urile pentru a descărca aplicații de notare precum Evernote și Notify pentru a ușura munca. Puteți consulta întotdeauna aceste note pentru a vă aminti referințele și pentru a continua în direcția corectă a sondajului.

De asemenea, faceți o revizuire cuprinzătoare a literaturii de disertație a subiectului ales pentru a vă extinde cunoștințele. Există multe servicii de redactare a disertațiilor online de unde puteți solicita îndrumare. Experții lor vă pot ajuta să decideți tema și întrebările care vor fi utilizate în cercetarea dvs. Obțineți asistență completă în planificarea metodologiilor adecvate pe care urmează să le adoptați în timpul desfășurării cercetării.

Proiectează un cadru

Pentru o disertație bine organizată, trebuie urmată o structură adecvată. Acesta este modul în care vă puteți alinia hârtia, inclusiv titlurile respective.

  • Titlul disertației
  • Confirmare
  • Obiective
  • Literatura de fundal
  • Metodologie: aceasta ar trebui să includă resursa de date primară și secundară.
  • Constatări: Aici veți răspunde la toate întrebările pe baza sondajelor și datelor dvs.
  • Concluzie
  • Perioadă de timp: creați un program care să explice gestionarea tuturor etapelor de redactare a disertației.
  • Bibliografie
martie 29, 2021