MATERIALE INFORMATIVE – LUCRARE LICENTA

Materialele informative se referă la publicitatea a evoluat într-o formă vastă şi complexă de comunicare, având mii de feluri diferite de a transmite un mesaj din partea unei afaceri spre consumator. Se poate spune că picturile din peşteri reprezentau într-un fel primele forme ale publicităţii, deşi primele versiune recunoscute pe care le cunoaştem că publicitate erau realizate pe papirus de către egipteni.

În zilele noastre, se poate alege dintr-o gamă largă de materiale şi metode publicitare. Internetul singur oferă multe dintre acestea ca: clipuri video ale unor mărci, bannere, reportaje publicitare, site-uri sponsorizate şi multe altele.

Publicitate printată Dacă reclama este printata pe hârtie, indiferent dacă este vorba de ziare, reviste, buletine informative, broşuri, pliante, scrisori directe sau orice altceva, acestea sunt considerate mijloace printate portabile şi fac parte din publicitatea printată.

Publicitatea guerrilla sau neconvenţionala este cunoscută şi sub numele de publicitate ambientală şi a devenit proeminenta în ultimii 20 de ani. Este un termen folosit pentru orice este neconvenţional şi invita de obicei consumatorii să participe sau să interacţioneze într-o modalitate sau alta. Locaţia şi timpul sunt foarte importante. Ceea ce o diferenţiază de celelalte tipuri de publicitate este că aceasta nu depinde de un buget ridicat ci de idei creative şi inovaţie.

Publicitatea difuzată Este o formă de comunicare în masă transmisă prin televiziune şi radio şi, până recent, a fost modalitatea dominantă de a ajunge la un număr mare de consumatori. Publicitatea outdoor se referă la orice tip de publicitate care ajunge la consumator atunci când acesta este în afara casei sale.

Publicitatea de servicii publice Spre deosebire de reclamele tradiţionale, acestea sunt realizate pentru a informa şi pentru a educa şi nu pentru a vinde un produs sau un serviciu.

Publicitatea de tip plasare a unui produs său serviciu Aceasta se referă la promovarea unor mărci de bunuri şi servicii în contextului unui film sau emisiuni şi nu prin publicitate printată sau altfel.

Publicitatea pe telefoane mobile Fiind o formă relativ nouă de publicitate, însă una care se răspândeşte cu rapiditate, foloseşte telefoanele mobile şi alte instrumente electronice portabile care au conexiune la internet. Trendurile prezente în cazul publicităţii pe telefoane mobile includ folosirea unor site-uri de socializare cum sunt Facebook şi Twitter.

Publicitatea digitală sau online Dacă vezi o reclamă pe internet, aceasta este clasificată ca publicitate online.

Diferitele tipuri de materiale promoţionale Există o varietate largă de diferite materiale informative şi publicitare care oferă companiilor şi organizaţiilor metode eficiente de a ajunge la clienţii lor.

Broşuri Broşurile sunt folosite pentru a introduce produsele sau serviciile unei companii publicului ţinta şi clienţilor potenţiali. Acestea pot fi concepute astfel încât să arate ca o foaie sau o cărticică. Varietatea în mărime permite flexibilitate şi are potenţial de a oferi o cantitate substanţială de informaţii.

Pliantele Sunt forma relativ ieftine de publicitate şi sunt destinate distribuţiei în masă. Acestea sunt produse pe o singură foaie de hârtie şi au intenţia de a informa sau de a promova informaţii specifice cum sunt vânzările, promovarea unui produs său serviciu special sau nou.

Tricouri Tricourile reprezintă o modalitate unică de a face cunoscut un anumit produs, serviciu, eveniment sau o companie.

Postere Posterele sunt piese concepute estetic pentru a promova un anumit produs, serviciu sau eveniment. Acestea pot avia în mărime, forma şi stil, oferind doar cantitatea de informaţii dorită.

Scrisori directe/campanie prin e-mail Acestea sunt o formă de publicitate care le oferă clienţilor o varietate largă de informaţii asupra companiei, produsului şi serviciilor oferite, pot fi trimise lunar, bilunar sau chiar şi în fiecare săptămână. Creează o modalitate uşoară şi rapidă de a ţine clientul la curent cu informaţiile.

Cărţi poştale personalizate Folosirea unei imagini interesante pe o parte pentru a creşte interesul, cărţile poştale pot fi livrate uşor pentru a oferi clienţilor informaţii cu privire la promovarea unui produs, serviciu sau eveniment.

iulie 7, 2018