Mituri despre licenta sau disertatie

În calitate de student care încearcă să scrie prima dvs licenta sau disertație, poate fi destul de intimidant să alegeți un subiect ideal pe care doriți să vă bazați cercetările și argumentele. Uneori, primiți o mulțime de subiecte de disertație din care să alegeți, ceea ce servește doar pentru a face sarcina și mai confuză pentru dvs. Te simți pierdut în timp ce încerci și formulezi întrebări și subiecte de cercetare.

Ei bine, nu ești singur. Mulți studenți din trecut s-au împiedicat de acest pas primar de recunoaștere a subiectului potrivit pentru a-și scrie disertațiile și s-au încurcat în provocările cercetării celui pe care îl aleg.

Mulți dintre ei au fost înșelați de miturile populare despre cum să alegeți subiectul perfect pentru disertație . Aici, vom încerca să disipăm unele dintre aceste mituri, astfel încât să vă puteți depăși temerile și să finalizați lucrarea de disertație cu încredere.

Mitul 1: Subiectul dvs. de cercetare ar trebui să fie unic, care uimeste comitetul de aprobare
Fapt
Amintiți-vă un lucru, primul și obiectivul principal este să vă finalizați absolvirea și să obțineți o diplomă. Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la schimbarea percepției lumii asupra subiectului dvs. Asigurați-vă că lucrați bine în limitele instrucțiunilor stabilite de universitate. Orice lucru de mai sus ar trebui să necesite o deliberare atentă din partea dvs., precum și o discuție detaliată cu profesorul dumneavoastră. Asigurați-vă că alegeți un subiect cu care vă puteți raporta. De asemenea, ar trebui să fiți încrezător că veți putea să-l finalizați în timp și vă va ajuta să obțineți diploma de absolvire.
Mitul 2 : Membrii comitetului examinează subiectul disertației și argumentele sale conexe în cel mai strict mod posibil
Fapt
Iată un mic secret. Cu excepția președintelui comisiei, care trece prin subiect cu atenție, restul membrilor doar parcurg subiectele. La urma urmei, ei nu au o singură disertație de investigat și sunt presați pentru timp. Ceea ce caută comisia nu este perfecțiunea care vine în legătură cu subiectul, ci cât de atent ați respectat procedura de scriere, ați respectat șablonul de stil de scriere pe care vi s-a sugerat să îl utilizați și dacă argumentele dvs. dețin fapte substanțiale? .

Subiecte de disertație pentru managementul resurselor umane

Mitul 3: Subiectul disertației pe care îl trimit Comitetului pentru aprobare trebuie să conțină informații cuprinzătoare
Fapt
Scrierea unei disertații este o artă care constă în modalități de a vă justifica punctul de vedere al alegerii subiectului. Deci, trebuie să luați un argument puternic din subiect și să îl faceți un punct centrifugal al propunerii de disertație în care vă prezentați subiectul. A fi bine pregătit cu fapte va convinge comitetul de aprobare să ajungă la o concluzie comună cu privire la propunerea dvs. de subiect. Da, drumul pentru a obține steagul verde este greu, dar cu o anumită determinare, puteți obține aprobarea subiectului disertației.

Mitul 4: Proiectul subiectului disertației ar trebui să fie precis și fără cusur
Fapt
Nu există un lucru atât de precis și de impecabil atunci când vine vorba de scrierea unui subiect de disertație. Mai degrabă, este o evoluție. Subiectul dvs. continuă să se îmbunătățească prin actualizarea argumentelor pe măsură ce obțineți informații mai bune. Cea mai bună parte a trimiterii unui proiect de disertație este că sunteți invitat să relucrați din nou asupra punctelor sugerate de comitet. Deci, nu trebuie să fie necesar ca subiectul să fie aprobat la prima încercare.

Mitul 5: Odată ce am selectat subiectul disertației, va trebui să-l realizez singur
Fapt
Disertațiile pot fi mai ușor de finalizat atunci când luați asistență din surse externe. Începeți să vorbiți cu oameni care au finalizat deja disertațiile. Vorbiți cu mentorul sau ghidul dvs. pentru informații detaliate. Dacă este posibil, solicitați ajutor pentru a scrie o parte a disertației. Este în regulă să o faci. Mulți studenți trebuie să caute asistență din partea serviciilor de scriere a disertației. Experții din astfel de servicii se pot dovedi extrem de benefici în finalizarea disertației dumneavoastră. Pe scurt, cu cât consultați și colaborați mai mult cu alte surse, cu atât ajungeți mai repede la scopul finalizării disertației.

Mitul 6: Membrii comitetului știu totul despre subiect și sunt adevărații experți
Fapt
Într-un fel este adevărat, dar nu este un fapt complet. Nu se poate poseda toate cunoștințele despre un subiect. Membrii comitetului nu diferă. Este important să înțelegeți că ar trebui să dețineți controlul asupra muncii dvs. și să nu le lăsați să profite de acel avantaj. De fapt, aveți un avantaj, deoarece ați lucrat la proiect încă de la înființarea sa. Acest lucru face ca punctele dvs. să fie mai valide și mai justificate. Sarcina comitetului este de a vă judeca jucând rolul avocatului diavolului. Aceasta nu înseamnă că posedă toate cunoștințele. S-ar putea să aibă expertiza pentru a examina disertația, dar la final, depinde de dvs. să vă justificați poziția cu privire la argumentele prezentate.

Mitul 7: Tema unei disertații care trebuie selectată ar trebui să fie un original
Fapt
Fiecare disertație care a fost scrisă este de obicei repetarea a ceea ce a fost publicat anterior. Asta nu înseamnă că cercetarea este plagiată. Un student trebuie să înțeleagă că un subiect poate continua să evolueze. Noi contribuții pot fi contribuite prin referirea la exemple de disertație din trecut. Comitetul de aprobare nu caută studenți care să le ofere un subiect unic în care nimeni nu a mai lucrat anterior. Preferă să investigheze subiectele existente de care sunt conștiente și doresc să cunoască o nouă dimensiune pe care ați adăugat-o pentru a îmbunătăți subiectul existent. Motivul ulterior al experților este de a vă încuraja să vă perfecționați abilitățile de cercetare. Acestea se vor dovedi benefice pentru cariera ta de cercetare mai târziu în viață.

Tu, ca student, ar trebui să înțelegi că tema disertației ar trebui să fie fezabilă, nouă, interesantă, impactantă, replicabilă, etică, relevantă, gestionabilă, adecvată și publicabilă. Toate acestea pot fi realizate într-un mod sistematic și științific. Inspectați subiectul și vedeți dacă majoritatea acestor parametri se potrivesc cu acesta. Dacă da, ești bine să mergi și să începi să lucrezi la acest subiect. Sper că am reușit să disipăm zvonurile despre cât de dificil este să selectăm un subiect de disertație.

În cazul în care considerați că este dificil să selectați un singur subiect din diferitele subiecte de disertație sugerate, ați putea consulta un expert bun în dizertație online . Experții subiectului vă pot ajuta nu numai în selectarea subiectului, ci și în realizarea obiectivelor dvs., scriind disertația. Puteți verifica mai întâi calitatea serviciilor lor citind recenziile studenților despre ele și examinând diversele mostre de disertație pe care le-au postat pe site-urile lor web. Acest lucru vă va oferi o idee despre cui îi poate fi atribuită sarcina și dacă persoana respectivă vă poate ghida corect sau nu.

aprilie 19, 2021