PSIHOLOGIA SI LUCRAREA DE LICENTA

Ai urmat cursurile facultatii de psihologie, atras fiind de comportamentul uman, dar si de anumite functii si procese ce se desfasoara la nivel mental ? Ai ajuns in ultimul an de studiu si ti-ai facut deja planurile pentru viitoarea ta cariera ? Visezi la propria firma de consultanta si recrutare pe piata muncii ori poate la un cabinet individual de consiliere? Sau poate te simti atras de domeniul psihoterapiei, al psihologiei ori ti-ai dori un viitor la o catedra ?

Dar ti-ai ales si tema pentru lucrarea de licenta pe care va trebui sa o prezinti in fata comisiei de examinare ? Sau inca nu stii ce titlul va avea viitoarea ta lucrare de diploma ?

In acest caz nu trebuie sa te ingrijorezi ! Nu esti nici primul si cu siguranta nu vei fi nici ultimul absolvent care intampina dificultati cu alegerea temei pentru o lucrare de licenta ! Cei mai norocosi studenti primesc o tema la alegere dintr-o lista ce le este pusa la dispozitie de catre profesorul coordonator. Sunt insa si multe cadre didactice care le solicita absolventilor sa vina ei cu propuneri pentru tema lucrarii de licenta.

Si in aceasta situatie studentul incepe sa isi puna o serie intreaga de intrebari :

  • Ce titluri pot sa includ in lista temelor pentru o lucrare de licenta ?
  • Care este gradul de complexitate maxim pe care il va solicita profesorul coordonator pentru realizarea lucrarii de diploma ?
  • Cum stiu ca bibliografia aleasa pentru lucrarea de licenta este completa sau dimpotriva ?
  • Structura lucrarii de licenta este oare cea mai potrivita alegere ?
  • Titlurile alese pentru capitole sunt de impact sau ele imi vor atrage o depunctare din partea comisiei de examinare ?
  • Studiul de caz este cel mai potrivit pentru a scoate in evidenta calitatea lucrarii de licenta ?

Intrebari firesti pentru orice absolvent ajuns in faza elaborarii unei lucrari de diploma. Intrebari la care te ajutam sa gasesti cele mai bune raspunsuri. In plus, iti punem la dispozitie o gama variata de optiuni, din care tu vei putea alege exact tema potrivita pentru o lucrare de licenta perfecta !

iunie 26, 2019