Stiluri de referință în scrierea disertației

Introducere:
Scopul acestui ghid este de a ajuta elevii să înțeleagă modul în care pot include referințe în scrierile lor și de ce este important să se citeze alte surse. Scrierea de disertație este una dintre sarcinile cele mai importante și dificile din viața unui student, deoarece determină nota finală și cariera sa în următorii ani.

Referință:
În timp ce scrie o disertație, gândurile și ideile scriitorilor se bazează inevitabil pe cele ale altor scriitori. Recunoașterea altor surse de informații se numește referință și este importantă deoarece;

Permite altor persoane să localizeze acel articol pe care l-ați citat în lucrarea dvs.
Arată profunzimea cercetării și lucrarea este considerată demnă și credibilă
Vă prezintă ca un bun cercetător și vă arată cunoștințele despre domeniul dvs.
Dacă un scriitor nu reușește să furnizeze referințe adecvate, atunci lucrarea este considerată plagiată.
Ce stil de referință trebuie utilizat?
Pentru a cita corect, aveți nevoie de un mod standard de înregistrare a elementelor unei cărți, unui jurnal sau a unui site web, care este stilul de referință al citării unei opere. De cele mai multe ori, elevilor li se spune despre un stil specific de referință pe care ar trebui să îl folosească în disertație. Este posibil ca un student să nu aibă prea multe opțiuni în timp ce selectează stilurile de citare. Universitățile le pot spune să aleagă între sistemul de referință al notelor de subsol sau al notelor de final sau stilul citatelor din text sau al listelor de referințe. Următoarele întrebări pot apărea în mintea unui elev după selectarea unui stil de referință:

Câte surse trebuie să citez?
Ar trebui să citez o mulțime de surse sau să citez pe scurt?
Indiferent dacă se utilizează citate directe sau parafrazare?
După alegerea stilului de referință preferat, aceste întrebări îi vor ajuta pe elevi să decidă cum vor folosi un stil de citare specific pentru disertație.
Diferite tipuri de sisteme de referință:
Există diferite tipuri de sistem de referință utilizat pentru recunoașterea surselor. Unele dintre celebrele sisteme de disertație conform experților în disertație sunt după cum urmează:

MLA: stilul Modern Language Association (MLA) este folosit pentru a cita surse din domeniile artelor liberale și umaniste. Stilul de referință MLA urmează metoda „autor, pagină” de citare în text.
APA: Stilul Asociației Psihologice Americane (APA) este utilizat în mod obișnuit pentru a cita surse din științele sociale și psihologie. Urmează metoda „autorului, data, pagina” de citare în text.
Chicago: Stilul de referință Chicago este utilizat pentru citarea surselor din afaceri, istorie și arte plastice. Cele două formate principale utilizate în stilul Chicago sunt „data autorului” și „notele sau bibliografia”.
Harvard (data autorului): acest stil de referință este utilizat în principal de studenții universitari pentru a cita sursele. Se compune din două tipuri; citări și bibliografie în text.
MHRA: Modern Humanities Research Association (MHRA) stilul de referință este utilizat în domeniile Artelor și Umanistice. De asemenea, este alcătuit din citări în text și liste de referințe.
Numerotare (Vancouver): acest sistem de referință este utilizat în mod obișnuit în domeniile medicinei și științei. În acest sistem specific, referințele sunt numerotate în text, în timp ce o listă de referințe numerotate trebuie furnizată la sfârșitul textului, care conține detalii despre citările din text.

Acestea sunt diferite sisteme de referință utilizate pentru a face referire la surse de informații. Elevii trebuie să respecte stilul la care fac referire profesorii sau supraveghetorii lor.

Software de referință:
Există diferite software-uri de referință care vă pot ajuta la referențierea surselor de informații. Unele dintre software-urile de referință sunt:

RefWo RKS : Acesta este un software bazat pe web bibliografie , care permite scriitori de dizertație la referinte de import din fișiere text sau alte surse online. Este gratuit de utilizat și este foarte recomandat pentru studenții UG sau PG.
Notă finală : Este un software de referință folosit pentru a crea, importa sau căuta referințe. Acest software este recomandat lectorilor, doctorat. studenți și cercetători.
Cum vă pot ajuta serviciile de redactare a disertațiilor online:
Sunt disponibile multe site-uri web care oferă ajutor pentru disertație online. Există mulți scriitori de disertații profesioniști disponibili, care sunt foarte educați în domeniile lor respective și oferă conținut de înaltă calitate, original și 100% fără plagiat pentru disertație.

martie 29, 2021