Tehnici de brainstorming pentru a vă îmbunătăți abilitățile de scriere

V-ați întrebat vreodată cum scriitorii devin celebri? Creativitatea este cheia succesului lor, indiferent de genul în care scriu. Mulți au cariere prospere din cauza abordărilor neconvenționale pe care le folosesc în munca lor. Brainstorming-ul, care combină adesea idei disparate pentru a ajunge la concluzii inovatoare, este o parte importantă a procesului creativ. 

Acest articol prezintă o colecție de tehnici și strategii pentru a vă stimula gândirea creativă, ca ajutor in lucrarea de licenta. Aici veți găsi instrucțiuni pas cu pas despre cum să vă angajați într-o sesiune de brainstorming. În plus, am furnizat o listă cu cele mai bune aplicații gratuite pentru a vă asigura succesul.

Ce este brainstorming-ul?
Brainstorming-ul este o metodă utilizată pentru a găsi o soluție creativă la o problemă complexă. Primul pas în procesul de brainstorming este identificarea problemei. Următorul este să generezi cât mai multe idei, oricât de fantastic sau de ciudat ar putea oferi o soluție. În cele din urmă, acele idei care oferă cel mai creativ mod de a rezolva problema sunt selectate și utilizate.

În secolul al XIX-lea, termenul „furtună de creier” a fost folosit pentru a se referi la o tulburare mentală. Un secol mai târziu, în anii 1940, un cuvânt similar a fost inventat într-un scop diferit. Alex Osborn, un director publicitar, a dezvoltat un sistem pentru a facilita producerea de idei. El a numit-o „brainstorming”. Unii directori de afaceri credeau că termenul deține conotații medicale și este potențial ofensator. Au sugerat să folosim termeni diferiți, cum ar fi „explozie de nori” și „duș cu gânduri”, dar niciunul dintre ei nu a prins.

Un bec pe tablă și cercuri desenate cu cretă care radiază din ea simbolizează o idee și conceptele legate de aceasta.
Brainstorming-ul este un mod informal de a organiza o întâlnire de afaceri. De asemenea, poate fi folosit în scopuri personale, în special de către oamenii creativi. Scopul principal este de a evita criticarea sau recompensarea oricăreia dintre idei.

Cum Brainstorming-ul mă va face un scriitor mai bun?
Societatea noastră ne-a antrenat creierul atât de mult, încât gândirea în afara casetei devine din ce în ce mai provocatoare cu cât îmbătrânim.

Dacă ești scriitor, brainstorming-ul este cea mai bună tehnică pe care o poți folosi în munca ta. Tăiește autocritica și gândirea tradițională . Folosiți un înregistrator de voce sau un pix și o bucată de hârtie pentru a vă urmări ideile. Nu judeca dacă gândurile tale sunt bune sau rele. Înregistrează doar fluxul de idei.

Există șase etape ale scrierii. Începeți prin a genera idei pentru subiectul dvs. Apoi, vă planificați munca, faceți o schiță și creați idei de conținut. După acest pas, vă confruntați de obicei cu blocajul scriitorului. Acesta este momentul cel mai provocator, dar când îl depășești, îți poți scrie și termina proiectul. Brainstorming-ul te poate ajuta în fiecare dintre aceste etape. Mai jos, veți găsi 15 tehnici care vă vor ajuta pe parcursul întregului proces de scriere.

Scrierea este o activitate creativă, iar brainstorming-ul este instrumentul perfect pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți abilitățile.

Brainstorming individual
Din multe motive, gândirea convențională este privită ca fiind cel mai productiv tip de gândire. Dar pentru joburile creative, acest lucru se dovedește adesea a fi destul de greșit. Valoarea artiștilor, scriitorilor, poeților și muzicienilor constă în unicitatea lor. S-a dovedit că sesiunile individuale de brainstorming produc rezultate mai valoroase decât sesiunile de grup. O explicație ar putea fi că, atunci când lucrezi singur, nu ți-e frică de modul în care ceilalți îți vor judeca ideile. Pe cont propriu, ești liber și mai creativ.

Grup de brainstorming
Abordarea individuală este mai eficientă, cu probleme simple și idei largi. Dar brainstorming-ul de grup este perfect atunci când este în joc o problemă complexă. Problemele sofisticate necesită introducerea multor perspective diferite. De exemplu, în timpul planificării auditului, opinia unui manager este doar o mică parte a sesiunii de brainstorming. Fiecare angajat ar trebui să aibă șansa de a propune soluții posibile.

Un grup de oameni stau la o masă; fiecare are propriul laptop sau tabletă, dar este clar că lucrează împreună.

Unele subiecte sunt atât de dificile încât ai putea petrece ore întregi încercând să te gândești la ceva special de scris. Eseurile filosofice complicate pot fi, de asemenea, provocatoare. Uneori, un subiect poate oferi un număr copleșitor de modalități de a finaliza sarcina, dar niciuna nu pare potrivită. În toate aceste cazuri, o sesiune bună de brainstorming este, de obicei, prima oprire pe calea către succes.

Am selectat cele mai bune 16 tehnici pentru a genera idei în fiecare etapă a scrierii unei lucrări de orice lungime. Cincisprezece minute de efort în fiecare etapă vă pot economisi ore de gândire infructuoasă.

Etapa 1: Generarea de idei de subiecte
Înainte de a începe să scrieți, trebuie să vă identificați subiectul. Această decizie vă va restrânge domeniul de cercetare. Iată cinci tehnici pentru a vă ajuta.

 1. Brainwriting
  Acest joc de brainstorming funcționează bine în grupuri. De exemplu, profesorul dvs. ar putea desemna o sarcină pentru a scrie un eseu despre dependența de internet. Preferința ei este că nimeni din clasă nu are același subiect.

Prima persoană notează trei idei de subiecte și transmite lucrarea următorului student.
A doua persoană folosește subiectele deja enumerate pentru a-și declanșa propriile idei și adaugă alte trei.
Acest proces se repetă până când toți membrii clasei au adăugat trei subiecte la listă.
Sunt suficiente trei până la cinci minute pentru fiecare persoană. Dacă este necesar, puteți face mai multe runde în jurul grupului.
Când ați terminat, tăiați subiectele care se repetă sau nu se aplică.
Împărtășiți subiectele rămase cu membrii grupului de brainstorming.

 1. Scrierea liberă
  Această metodă oferă cel mai bun mod de a evita cenzurarea ideilor .

Aveți o mulțime de hârtie la îndemână (scrierea liberă poate ocupa mult spațiu). Nu vă gândiți la ce să scrieți în continuare și nu vă judecați gândurile ca fiind bune sau rele. Singurele cerințe sunt:

Scrieți în propoziții și paragrafe.
Continuă să scrii. Dacă nu aveți idei noi, scrieți ceva de genul: „Aștept o idee și va veni” de câte ori aveți nevoie, înainte să apară o idee nouă.
Acest exercițiu durează aproximativ 20 de minute sau puteți continua până când simțiți că subiectul este pregătit.

 1. Meditație
  Scopul general al brainstorming-ului eseului este de a vă elibera mintea de stres și de a-i îmbunătăți performanța. Ce ar putea combate stresul mai bine decât meditația ? Această tehnică este cunoscută pentru îmbunătățirea calității somnului, concentrării și chiar a performanței academice.

O persoană stă într-o poziție de lotus în iarbă și meditează; soarele apus îi luminează fața.
De asemenea, îi ajută pe scriitori să găsească răspunsurile de care au nevoie. În timp ce meditează, elimină gândurile distractive și se concentrează asupra a ceea ce contează.

 1. Tehnica criminală
  În cuvintele înțeleptului P ablo Picasso, „Buni artiști copiază. Marii artiști fură. ”

Această metodă este perfectă pentru selectarea unui titlu pentru scrierea dvs. Căutați aproximativ cincisprezece texte similare cu cel pe care trebuie să îl scrieți. Analizați avantajele și dezavantajele titlurilor lor. Apoi, combinați părțile bune în propriul titlu original. Voila!

 1. Cea mai proastă idee provocare
  Încercați acest lucru când nimic altceva nu a avut succes. Scrieți cele mai proaste idei de subiecte la care vă puteți gândi. Vei fi surprins, dar unii dintre ei nu vor fi la fel de răi pe cât ai crezut la început. Creierul nostru este pregătit pentru înțelepciunea convențională și gândirea critică, iar acestea sunt ultimele lucruri de care aveți nevoie atunci când încercați să vă angajați în activități creative.

Etapa 2: Planificați-vă munca
Felicitări pentru că ai venit cu o listă de subiecte care se potrivesc perfect cu misiunea ta! Dar acum, trebuie să alegeți doar unul. În această etapă, trebuie să planificați cum și unde veți căuta informații pentru a le include în lucrarea dvs. Analiza SWOT este un instrument excelent pentru a vă ajuta.

 1. Analiza SWOT
  Această tehnică este utilizată în mod tradițional pentru a evalua punctele tari și slabe ale unei companii, dar o putem folosi și pentru a evalua ideile în scopuri creative. SWOT reprezintă punctele forte, punctele slabe, oportunitățile și amenințările. Pentru a evalua fezabilitatea subiectului dvs., juxtapuneți punctele forte și oportunitățile sale cu punctele slabe și amenințările sale. Dacă acesta din urmă îl depășește pe primul, alegeți un alt subiect.

Etapa 3: conturarea
Aceasta este adesea cea mai urâtă etapă a scrisului, atât în ​​rândul studenților, cât și al redactorilor. Totuși, veți fi recunoscător că schița dvs. este atât de structurată și detaliată când treceți la faza de scriere. Aceste două tehnici pot îndulci pilula.

 1. Clustering / mapare idei
  Desenați o imagine cu toate ideile pe care le aveți asupra subiectului ales. Această tehnică este o modalitate excelentă de a stabili relațiile dintre probleme, cauzele și consecințele acestora.

Puneți ideea principală sau posibila declarație de teză în centrul lucrării.
Notează problemele conexe și trasează linii de legătură între ele.
Adăugați probleme, ipoteze și fapte care contribuie la aceste probleme.
Când ați terminat, veți avea o diagramă detaliată pentru a vă ajuta să dezvoltați orice argument pe tema dvs.

 1. Asocierea subiectului
  Ai jucat cuvântul joc de asociere în copilărie? Această tehnică vă va ajuta să generați și să structurați mai multe idei.

Folosiți fraze scurte sau cuvinte simple.
Începeți cu cuvântul subiect din centru.
Notează subiecte în jurul său. Relația lor ar trebui să fie generală-specifică, nu cauză-efect, ca în maparea ideilor.
Faceți un alt rând de sub-sub-subiecte și așa mai departe.
Etapa 4: Generarea de idei de conținut
Când schița dvs. este gata, trebuie să produceți acele detalii minore de conținut care alcătuiesc o lucrare convingătoare. Deși toate tehnicile de mai sus pot ajuta la crearea de idei de conținut, iată câteva tehnici de brainstorming care oferă beneficii specifice în această etapă.

 1. brainstorming invers
  Acesta este un instrument util pentru eseuri care trebuie să ofere o soluție la o problemă. În acest caz, procedura de brainstorming este utilizată invers. Gândiți-vă la ceva care ar putea provoca sau agrava problema dată. Cu cât sunt mai grave consecințele, cu atât mai bine! Repetați acest pas până când ați făcut o brainstorming pentru un dezastru complet. Apoi, începeți să examinați cum să eliminați aceste probleme.
februarie 22, 2021