Teza de doctorat – ultimul pas in obtinerea titlului de doctor

teza doctorat redactare la comanda

 

Este bine cunoscut faptul ca titlul de doctor (in orice domeniu de studiu ales) este obtinut de catre doctorandul care reuseste sa indeplineasca cu brio toate conditiile de cercetare si de studiu impuse de catre universitatea organizatoare a studiilor doctorale, dar si sa isi sustina cu succes teza de doctorat aferenta.

Dupa programul de pregatire ce are la baza studiile universitare avansate si finalizarea programului de cercetare stiintifica, teza de doctorat intregeste complexul proces al obtinerii titlului de doctor, titlu ce imprima o valoare deosebita oricarui C.V.

In situatia unui doctorat de natura stiintifica, orice teza de doctorat, indiferent de tema aleasa, trebuie sa demonstreze o insusire complexa si completa, de catre doctorand, a subiectului de a fost abordat, ea incluzand, pe langa rezultatele cercetarii, si elementele de originalitate ce vor fi punctate conrespunzator de catre membrii comisiei de evaluare.

Fiecare universitate are propriul regulament de organizare si de desfasurare a doctoratului, in cadrul acestuia fiind prezentat pe larg si modul de elaborare a unei teze de doctorat. Demn de mentionat este faptul ca orice teza de doctorat poate sa fie redactata si intr-o limba de circulatie internationala, cu conditia ca acest lucru sa fie specificat clar in cadrul contractului de studiu.

O teza de doctorat ce este elaborata in cadrul unui doctorat de tip stiintific trebuie sa reflecte ideal rezultatele intregii cercetari stiintifice ce a fost realizata de catre doctorand, ea incluzand de asemenea si numeroase rezultate, idei si propuneri originale in domeniul stiintific ales.

Nu uitati ca pe langa originalitate si respectarea tuturor conditiilor impuse de redactare, orice lucrare de doctorat, indiferent de domeniu ori de specializarea aleasa, trebuie sa fie redactata intr-un limbaj academic, cu citarea corecta a tuturor surselor bibliografice ! In acest fel doctorandul are garantia ca teza de doctorat prezentata in fata comisiei va fi una apreciata si notata corespunzator.

ianuarie 24, 2020